Hlavní stránka
Medaile z Poděbrad

cba.gifLetošní 12. ročník juniorských barmanů Bacardi-Martini Poděbrady Cup 2013, konaný 19.března byl úzce spjat s oslavami 45. výročí založení místní školy.
Všech 45 soutěžících mělo limit 12 minut na namíchání svých předem daných drinků Martini After Dinner Coctail a Bacardi Longdrink. Všechný drinky hodnotila odborná porota z řad CBA. Naše barmanky zíslaly medaile: Anna Mašková - zlatou, Erika Machová - stříbrnou a Barbora Apoštolová-bronzovou. Barmankám děkujeme, přejeme hodně štěstí a držíme palce při dalších soutěžích.

 
Barmanský kurz

cba.gifDalší dva oblíbené barmanské kurzy úspěšně absolvovali naši žáci pod vedením zkušených profesionálů. Garantem tradičně kvalitního průběhu byl pan Luboš LUCKY Fiala a Českou barmanskou asociaci zastupoval zejména jeji viceprezident pan Bc. Mojmír Prokeš, DiS. Poznatky získané v průběhu kurzu museli frekventanti předvést u závěrečných praktických i teoretických zkoušek. Pokud budou své dovednosti dále rozvíjet stejně zodpovědně, jako přistupovali ke zvládnutí kurzu, můžeme se jednou dočkat nové a kvalitní generace barmanů.

B0.jpg

 
Vítězství v Domažlicích

OH_London.gifZlatá za londýnskou olympiádu pro naši školu 
„Setkání olympioniků z Londýna“ bylo téma 4. ročníku Regionální soutěže ve stolování, která se konala v Domažlicích 16.1.2013. 6 čtyřčlenných družstev žáků ze středních odborných škol Toužim, Domažlice, Stod, Horažďovice, Horšovský Týn a Mariánské Lázně, mělo za úkol postavit slavnostní tabule pro 6 osob, včetně dekoračního stolku.

Náročná porota hodnotila vše – vzhled tabule, vystižení tématu, dekoraci, menu, inventář i jeho založení, hygienu, upravenost soutěžících a také jejich znalosti. Hotelovou školu Mariánské Lázně reprezentovali žáci oboru číšník-servírka Zuzana Kocourková, Jakub Hrabánek, Ladislav Bokr a Jakub Šuník, pod vedením učitelky odborného výcviku Marie Stretzové.

 
Spolupráce s hotelem IFA Schöneck

ifa.gifSpolupráce se zahraničním partnerem IFA SCHŐNECK HOTEL und Ferienpark započala v roce 2010 na základě mezinárodních referencí naší odborné školy na trhu práce a praxe žáků v zahraničí.
Odborná praxe žáků slouží k rozšíření praktických a jazykových dovedností. Žáci vykonávají odbornou praxi ve funkcích kuchař, servírka, číšník, pokojská a recepční. Praxe trvá 3 – 4 týdny a v jejím průběhu jsou žáci seznámeni s tradiční gastronomií a kulturou regionu. Žáci pravidelně využívají možnost aktivního odpočinku ve zdejším  Wellness centru a středisku zimních sportů. Velmi pozitivně je hodnocen přístup zaměstnanců hotelu při odborné a jazykové výchově našich žáků.
Několik absolventů naší školy pracuje v tomto hotelu trvale a předávají své zkušenosti žákům vykonávajícím odbornou praxi. Atmosféra hotelu působí velmi příjemným dojmem, žáci si váží pěkného pracovního prostředí a vztahů v pracovním kolektivu.

 
FINLANDIA CUP 2012

finlandia.jpgNejlepší mladí barmani se sjeli do ML
Stát se barmanem je pro nejednoho mladého člověka velmi lákavé. Nestačí však jen vystudovat střední hotelovou školu, skutečný barman musí mít i něco víc. Proto se v úterý 23. 10. 2012 uskutečnil další ročník soutěže pro mladé barmany Finlandia Vodka Junior Cup 2012. Své síly do zdejší hotelové školy přijelo poměřit 29 barmanů v kategorii Classic a 9 odvážlivců v disciplíně Flair z celé České republiky. Poprvé se díky přízni sponzorské firmy Brown Forman CS uskutečnila také soutěž v kategorii flairových profesionálních barmanů.
Úkolem mladých barmanů bylo připravit v obou soutěžních kategoriích dva míchané nápoje obsahující Finlandia Vodku, pro druhý z nich bylo podmínkou, aby byla receptura pro drinky originální a dosud nikde nezveřejněná.

FOTOGRAFIE

 
Úspěch naší školy na IKA

ika.gif Culinary Olympics 2012 Erfurt
Světová kuchařská olympiáda se konala začátkem října v německém Erfurtu. Zúčastnilo se jí několik tisíc reprezentantů v oboru kuchař, cukrář a carving ze 35 zemí světa.
V kategorii A v přípravě studených a teplých pokrmů startoval za Hotelovou školu Mariánské Lázně odborný učitel Josef Kratochvíl, člen AKC CR, držitel několika republikových a evropských ocenění.  Umístil se na vynikajícím 4. místě. Pro světovou olympiádu připravil např. srnčí hřbet v barevném pepři a bylinkách, jeřabinové koláčky s marinovanými šípky, polárd galantinu s macerovanou švestkou v portském víně s vlašskými ořechy a omáčkou champagne nebo grilovaného candáta s hráškovým pyré s minitomaty, anglickou slaninou a pěnou z medvědího česneku a šafránovou omáčkou.

Fotografie

 
Úspěch v Hradci

zlato.gifNaši žáci se tradičně zúčastnili XVII. ročníku národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí a VII. ročníku Mistrovství republiky kuchařů a cukrářů v Hradci Králové. Tým vedený panem Pokorným a paní Bednárovou dosáhl tradičně skvělých výsledků. Jan Bartoš přivezl krásnou stříbrnou medaili a Jan Hubený dokonce zlato a titul jiniorského vicemistra republiky.

 
Návštěva velvyslankyně JAR

JARHotelová škola v Mariánských Lázních je významnou velmi frekventovanou světovou křižovatkou pro představitele všech odvětví našeho života. V minulých dnech to potvrdila při krátkém pobytu v Mariánských Lázní velvyslankyně Jihoafrické republiky v Praze Celia-Sandra Botha s doprovodem. O vše se velice zajímala, nechyběla ani na vyučovací hodině angličtiny ani při praxi ve školní kuchyni a restauraci. Podle slov ředitele Hotelové školy se loučila velice srdečně slovy: “Zdaleka jsem si nestačila prohlédnou vše co mě zajímá – musím se tedy k Vám vrátit. Co nejdříve a na delší dobu.„ To je lichotivé.

 
Zazářily mladé talenty

finlandia.gifV Hotelové škole v Mariánských Lázních se sešli v úterý 20. září na 18. ročníku barmanské soutěže Finlandia Vodka Junior Cup nadějné talenty. Soutěžící ze všech koutů České republiky soupeřili letos poprvé ve venkovních prostorech, čímž se soutěž více přiblížila zahraničnímu profesionálnímu formátu. Mladí začínající barmani a barmanky se předvedli v disciplínách clasic a flair.

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 Následující > Konec >>

Výsledky 39 - 56 z 56
© 2019 Hotelová škola Mariánské Lázně
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. . . .