Hlavní stránka arrow Události
Co se děje
Organizace školního roku 2019/2020
  do 26. 8.   Dodatečná klasifikace 
27. 8. 28. 8.   Opravné zkoušky 
     2. 9.   Zahájení školního roku 
 2. 9.  4. 9.   Opravné maturity - písemné 
     3. 9.   Opravné ZZ - písemné
     4. 9.   Opravné ZZ - cizí jazyk 
 4. 9. - 11. 9.   Opravné ZZ - praktické 
    18. 9.    Opravné ZZ - ústní
10. 9. - 11. 9.   Opravné maturity - ústní
    26. 9.   Burza škol Sokolov
    10.10   Burza škol Cheb
29.10. -  30.10.   Podzimní prázdniny 
        Burza škol Tachov 
    13.11.   Den otevřených dveří
    19.11.   Setkání ped. s rodiči 17:00 A
    20.11.   Setkání ped. s rodiči 16:00 B
  do  3.12.   Přihlášky k MZ - JARO 2020
23.12. -  5. 1.   Vánoční prázdniny
    31. 1.   Pololetní prázdniny 
24. 2. -  1. 3.   Jarní prázdniny
  do  1. 3.   Odevzdat přihlášky ke studiu
    31. 3.    Maturity - seznam četby 
 9. 4. 13. 4.   Velikonoční prázdniny 
14. 4.  -  28. 4.   Jednotné přijímací zkoušky
 2. 5. - 10. 6.   Maturity 
     1. 6.   ZZ - písemné 
 2. 6. 10. 6.    ZZ - praktické
17. 6. 18. 6.   ZZ - ústní 
  do 25. 6.   Přihlášky k MZ - PODZIM 2020 
 1. 7. - 31. 8.   Hlavní prázdniny
         
        dále bude upřesněno
 
Dočasný rozvrh

Rozvrh platný 24. 9. 2019

Budova A

Budova B

Rozvrh platný 23. 9. 2019

Budova A

Budova B


Rozvrh platný 20. 9. 2019 Budova A  Budova B

Rozvrh platný 19. 9. 2019 Budova A  Budova B

Rozvrh platný 18. 9. 2019 Budova A  Budova B

Rozvrh platný 17. 9. 2019 Budova A  Budova B

Rozvrh platný 16. 9. 2019 Budova A  Budova B

 
Borská vařečka

varecka.gifVe čtvrtek 16.5.2019 se uskutečnila ve Střední škole Bor soutěž Borská vařečka. Soutěž měla dvě části – praktickou, kde jeden žák z týmu vařil hlavní pokrm s přílohou a teoretickou, kde druhý žák absolvoval rozsáhlý písemný test, včetně poznávání koření a dalších různých ingrediencí.
Naši školu reprezentovali žáci 3. ročníku Tomáš Truksa a Šimon Dyrc, pod vedením Bc. Markéty Beckové. Naši žáci obsadili pěkné třetí místo.
K úspěchu gratulujeme.

Bc. Markéta Becková

Několik obrázků našich soutěžících

 
Studentský LÁZEŇSKÝ SHAKER 2019

Shaker.gifDne 27. března 2019 uspořádala Hotelová škola ML v úzké spolupráci s Léčebnými lázněmi Mariánské Lázně a.s. oblastní juniorskou barmanskou soutěž.
V hlavní soutěži připravovali mladí barmani a barmanky jednu porci povinného míchaného nápoje RON DE CASSIS  a dvě porce vlastního nealkoholického long drinku. Vhodně zvolené soutěžní sklo a dekorace zvýšily atraktivitu vytvořených dlouhých nápojů. Přítomní diváci, rodiče soutěžících a žáci školy, výkony reprezentantů odměňovali spontánním potleskem. Palmu vítězství a zlatý pohár získal Miroslav Kočka - HŠ ML, druhé místo Barbora Lišková – HŠ ML, třetí místo Pavlína Běhounková - SŠŽ Sokolov.
Unikátní nová vložená soutěž školních barmanských družstev obohatila odpolední program. Úkolem čtyř, zároveň vystupujících soutěžících, bylo připravit čtyři porce stejného  míchaného nápoje klasickou barmanskou prací, obohacenou vlastní kreativitou pohybu na vhodně zvolenou hudbu. Kladné body u hodnotící komise přinášela vytříbená technika práce, kontakt s publikem, choreografie celého vystoupení i vhodné školní oblečení. Posuzování nebylo jednoduché. Vítězství a lázeňské pohárky putovaly s Viki, Niki, Sárou a Kačkou do Prahy. Druhé a třetí místo obsadili studenti HŠ z Mariánských Lázní.
Ředitel soutěže, pan Ondřej Folta, poděkoval všem soutěžícím za jejich odvahu a chuť udělat něco více pro své vzdělání, LLML a.s. za sponzorskou pomoc. Ti nejlepší mají dveře otevřené v lázeňských hotelích za i před barovými pulty! Zvláštní poděkování patří učiteli odborných předmětů panu Miloši Fajkusovi.

Sestavil Zdeněk Javorský a foto poskytl Zdeněk Javorský

Miroslav Kočka při přípravě drinku Rufus Virdis

 
Hostouň - 13. Zámecký rendlík

rendlik3.gif

Dne 21.3.-22.3.se naše škola zúčastnila soutěže ZÁMECKÝ RENDLÍK v Hostouni. Školu reprezentovalo družstvo dvou žáků: 3.D Ladislav Dražan, 2D Tatiana Pospíšilová, pod vedením Aleny Paroubkové. Naši žáci vyhráli první místo s náskokem 20ti bodů.

Vítězné menu :
předkrm - Kvašená zelenina, medovo-citronová zálivka, čočkový chips
hl. pokrm - Souss vide - krůtí roláda se špenátem, šťouchaný brambor, zeleninové špagety
moučník - Quinoa dortík s malinovou omáčkou, mandlový lanýž
Vše připravovali soutěžící na 5 porcí a na přípravu měli 240 minut.

Alena Paroubková

Fotografie ze soutěže

  

 
Mail, který pohladí

ProcházkaV pátek 22.3.2019 přišel do školy tento mail:
Včera byl v Brně Patrik Buxbaum na speciálním kurzu thajský styl II. Mám radost, že někdo jede přes ČR se něco naučit. Posílám pár fotek, na jedné fotce je Patrik se svými výtvory. V Brně byli studenti ze 4 škol, byli to ti velmi aktivní. Takže snaživí, mladí ještě žijí. Škoda, že Patrik u Vás asi letos končí.
Zdraví Luděk Procházka, CZECH CARVING STUDIO s.r.o.

Za školu děkujeme Patrikovi a především panu Procházkovi.

Luděk Procházka je vítěz Světové kuchařské olympiády IKA 2004, držitel pěti zlatých medailí ze světových kuchařských výstav (2000-2008) a předvším neúnavný průkopník, propagátor a lektor techniky zdobení nazývané vyřezávání zeleniny a ovoce - CARVING. Více na: http://www.carving-studio.eu.

 
Celostátní úspěch

FLAGJazykově zdatní studenti naší školy se zúčastnili 21. ročníku Celostátní konverzační soutěže hotelových škol v cizích jazycích konané ve dnech 21.-22.3.2019 na HŠ Poděbrady. Významného úspěchu dosáhl Ivo Růžička ze 2.A, který vybojoval 1. místo v kategorii AJ1. V kategorii NJ2 předvedl své znalosti Michal Ptáček ze třídy 3.A, který obsadil 3. místo. Ke krásným umístěním v soutěži našim studentům blahopřejeme a děkujeme  za vzornou reprezentaci školy.

Úspěšní reprezentanti

 
Hrnečku vař 2019

hrnecku.gifVe středu 13. března se uskutečnil na Středním odborném učilišti v Domažlicích již 14. ročník soutěže Hrnečku vař. Tentokrát to bylo na téma „Slepé vaření“.
Soutěže se zúčastnilo šest školních týmů ze šesti škol a to: HŠ Mariánské Lázně,  HŠ Plzeň U Borského parku 3, SOŠ a SOU Horšovský Týn, VÚ, DDŠ, ZŠ, SŠ a ŠJ Hostouň a SOU Domažlice.
Informace ohledně zadání soutěžního úkolu se žáci dozvěděli až na místě před začátkem soutěže. Žáci měli připravit tříchodové menu ze surovin, jež byly ve spotřebním koši, který byl pro každý tým stejný. A to předkrm nebo polévku, hlavní pokrm a desert. U hlavního pokrmu měly všechny týmy stejné zadání, musely připravit vepřový závitek. Do soutěžní kuchyně neměl kromě odborných porotců nikdo jiný přístup. Na přípravu menu měli žáci 2 hodiny. Po dokončení své pokrmy žáci servírovali porotě k odbornému posouzení.
Naši školu reprezentovali žáci 3. ročníku Radim Janich a Marek Überlacker. Připravili polévku celerový krém, vepřový závitek na zelenině s orestovanými žampiony a pečenými brambory na slanince s cibulí a tvarohový závin s jahodami. Obsadili krásné druhé místo. Gratulujeme. Naše výrobky.

Bc. Markéta Becková

  

 
Konverzační soutěže v anglickém jazyce

Anglická olympiádaDne 11. února 2019 se v Chebu konalo okresní kolo konverzační soutěže v anglickém jazyce, ve kterém naši školu výborně reprezentoval Ivo Růžička ze třídy 2.A. V kategorii IIIC získal 2. místo a postoupil do dalšího kola.

V krajském kole, které se konalo 15.3.2019 v Karlových Varech, obsadil pěkné 3. místo.

K úspěchu gratulujeme!

 
Chodovarské čepování 2019
Chodovar

Dne 28.2.2019 jsme se již po druhé zúčastnily soutěže Chodovarské čepování. Této soutěže se zúčastnilo 18 soutěžících, kteří přijeli z Karlových Varů, ze Sušic, ale i ze Sokolova. Nejdříve jsme byli rozděleni do 6 týmů podle škol. Jako první na řadu přišel písemný test, z kterého jsme měly opravdu strach. Po testu začalo samotné čepování Zlatého ležáku 11°. Načepované pivo jsme přinesly porotě a ta náš výkon zhodnotila. Slyšely jsme velmi dobré hodnocení, ale stejně jsme si moc nevěřily, protože konkurence byla veliká. Zatímco porota vyhodnocovala nejlepší výsledky, my jsme měli možnost jít na exkurzi pivovaru. Po skončení exkurze přišla ta chvíle, na kterou jsme všichni čekali a porotci vyhlásili 3 nejlepší týmy. Velmi nás překvapilo, když při vyhlašování 1. místa z úst porotců byly slyšet naše jména. Všechny tři jsme byly opravdu šťastné, protože se nám povedlo obhájit první místo z minulého roku. Jsme velice rády za takovou zkušenost a moc se těšíme zase na příští rok, ačkoliv to už bude náš poslední.

Nikol Růžičková, Kateřina Oravcová a Markéta Polívková, žákyně 3. ročníku Hotelové školy v Mariánských Lázních

Několik fotografií ze soutěže.

 
Barmanské kurzy 2019

cba.gifNa Hotelové škole v Mariánských Lázních se opět konal barmanský kurz pod záštitou České barmanské asociace. Lektor Zdeněk Plášil naučil 22 studentů připravit a servírovat nejznámější světové koktejly. Všichni účastníci kurzu projevili zájem se nadále v oboru rozvíjet.

Několik fotografií z kurzu najdete ZDE.

 

Rovněž pan Zdeněk Javorský připravil pro žáky školy velmi kvalitní odbornou přípravu ve formě dvou barmanských kurzů. Přátelská ale velmi pracovní atmosféra obou kurzů dovedla žáky k závěrečné zkoušce, kam je přišli povzbudit jejich rodiče a jiní známí.

 

Kurz z prosince 2018 

 

Kurz z února 2019 

 

 

 
Lázeňský pohárek 2018

AKC50.gifTradiční gastronomická soutěž, kterou pořádá Asociace kuchařů a cukrářů České republiky je Lázeňský pohárek. Letošní XX. ročník přehlídky kuchařského umění žáků SOU a SOŠ se uskutečnil 4. prosince v Grandhotelu Pupp, Karlovy Vary. Michaela Stupková ze 3.A soutěžila s pečeným candátem na salátové kytičce s krutony a koprovým dippem. Ladislav Dražan ze 3.D připravoval na pódiu tři porce teplého předkrmu – losos s máslovou zeleninkou, redukcí z červeného vína a medovým vinaigrettem. S tímto předkrmem se umístil v bronzovém pásmu. Několik fotografií z průběhu soutěže si můžete prohlédnout ZDE.

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 Následující > Konec >>

Výsledky 1 - 16 z 72
© 2019 Hotelová škola Mariánské Lázně
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. . . .